søndag 12. juli 2009

Siste dagen i Beit Sahour

Dette er vaar siste dag i Beit Sahour, og jeg har begynt aa kjenne paa at det faktisk er trist at vi skal reise. Denne reisen kjennes som de fleste andre reiser; tida har gaatt altfor fort, men likevel foles det som om vi har vaert her veldig lenge!

Det er sondag, og dagen for aa gaa i kjerka. Sammen med gjengen fra ungdomsgruppa deltok vi i gudstjeneste i Fodselskirken. Tenk aa faa gaa til gudstjeneste paa stedet der Jesus ble fodt! Det skal sies at alt foregikk paa arabisk, saa vi forstod lite (les: ikke et doyt). Det var mye stoy og veldig varmt, saa fokuset laa ikke helt der det burde. Men det er fint aa kunne si at vi har vaert paa gudstjeneste i Fodselskirken i Betlehem.

Man kan ikke reise til Vestbredden uten aa ta turen til Dodehavet. Midt i orkenen, paa grensa til Jordan ligger denne meget spesielle sjoen. 40 grader var meldt i dag, og det er liten tvil for at det ikke stemmer... Det er en unik opplevelse aa legge paa svom (du er god hvis du greier det)i dette salte, seige vannet, men oppleve at man flyter opp som en dupp. Vi tok de obligatoriske ligge-paa-ryggen-og-lese-avisa-bildene, og vi smurte oss inn i helbredende leire. Vi har stikki mange sedler i lommene paa Israel i dag, siden det er de som eier strendene og alt er overprisa. Det er nemlig ingen palestinske strender, selv om det er paa palestinsk terrirorie.

Naa er det tid for avskjed. Men vi vil fortsette samarbeidet og vennskapet med ungdommene og JAI. Forhaapentligvis kan vi gjenta utvekslingen. For ikke aa glemme at det kommer tre palestinere til Bergen i august. Jeg haaper dere faar muligheten til aa treffe de!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar